Profielen

Home pijltje Community pijltje Profielen pijltje Arjen Kamphuis

Arjen Kamphuis

Arjen Kamphuis is een expert van Computable voor het topic Open Source.

Arjen Kamphuis

Stuur bericht aan Arjen

Functie:

CTO

Werkzaam bij

Gendo

Branche

Advies/Consultancy

Arjen Kamphuis
Arjen studeerde natuurwetenschappen aan de universiteit van Utrecht en werkte voor IBM en Twynstra Gudde als IT-architect, trainer en IT-strategie adviseur. Hij is gecertificeerd IT-auditor en informatiebeveiligings expert (CISA, CISM). Sinds 2002 werkt Arjen zelfstandig en helpt hij managers, bestuurders en organisaties met het nadenken over de consequenties van technologische innovaties. Sinds 2002 is hij ook betrokken bij het nationale IT-beleid op het gebied van open standaarden en open source in het publieke domein. Concrete resultaten haalde hij in 2002 met de unaniem aangenomen kamermotie Vendrik en het op 12 december 2007 aangenomen nationale IT-beleid voor de publieke sector. Arjen adviseert directies van publieke instellingen, Kamerleden, het kabinet en de EU over de kansen die open standaarden en open source software bieden voor de Nederlandse en Europese kenniseconomie.


Sinds 2006 is Arjen Chief Technology Officer van Gendo. In deze rol helpt hij klanten als IT-strategie adviseur en IT-architect om hun informatievoorziening te baseren op open standaarden en zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van specifieke producten of leveranciers. Hoewel informatie technologie een groot deel van zijn tijd in beslag neemt houdt Arjen zich ook bezig met scenarioplanning en strategische toekomstverkenningen. Hij onderzoekt samen met zijn klanten de mogelijke sociale, economische en geo-politieke gevolgen van allerlei onwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie.

  Vakkennis Arjen Kamphuis
  Zeer deskundig
  Deskundig
  TopicsOpen Source, Netwerken, Maatschappij, Infrastructuur, ICT-branche, Besturingssystemen, Management, Systeembeheer.Security, Cloud Computing, Architectuur, Overheid, Internet.
  Sectoren  Management.Systeembeheer, Kantoorautomatisering, Beveiliging.
  Top 10 reagerende bezoekers
        Aantal
  reacties
  Gemiddelde
  waardering
  Klik voor meer info 1 2233 6.76
  Klik voor meer info 2 1640 6.73
  Klik voor meer info 3 1315 6.66
  Klik voor meer info 4 949 6.58
  Klik voor meer info 5 1169 6.57
  Klik voor meer info 6 705 6.35
  Klik voor meer info 7 492 6.32
  Klik voor meer info 8 516 6.15
  Klik voor meer info 9 1185 6.10
  Klik voor meer info 10 895 6.02