Eltjo Poort

Eltjo Poort is een expert van Computable voor de topics: Development, Management en Architectuur.

Eltjo Poort

Stuur bericht aan Eltjo

Functie:

NL Lead Expert Architectuur

Werkzaam bij

CGI

te Amstelveen

Bedrijfsgrootte

1000-1500 personen

Branche

ICT

Eltjo  Poort
Dr. Eltjo (E.R.) Poort, NL Lead Architecture Expert, CGI, heeft na zijn studie Theoretische Natuurkunde het IT-vak opgepakt. Hij werkt sinds 1993 bij CMG, later Logica en nu CGI, en heeft in die periode in alle marktdivisies functies bekleed, van account manager tot projectmanager, en van programmeur tot architect. Momenteel is hij als NL Lead Architecture Expert verantwoordelijk voor het optimaliseren van de toepassing van architectuur binnen CGI.

Eltjo heeft de laatste tien jaar verschillende architectenrollen vervuld, zowel binnen Logica/CMG/CGI als bij haar opdrachtgevers, in Nederland en in Duitsland, Engeland en de VS. De laatste jaren publiceert hij over zijn ervaringen in wetenschappelijke en andere gremia. Zijn belangstelling gaat daarbij met name uit naar de kwaliteit van architectuurbeslissingen en de relatie tussen requirements en architectuur. In juni 2012 promoveerde hij aan de VU in Amsterdam op het proefschrift "Improving Solution Architecting Practices".
  • Website Eltjo  Poort 
  • Eltjo  Poort op Twitter 
  • Eltjo  Poort op LinkedIn 

Vakkennis Eltjo Poort
Zeer deskundig
Deskundig
TopicsArchitectuur.Overheid, ICT-branche, Open Source, Development, Management.
Sectoren  Technisch ontwerp, Software-ontwikkeling.Research/wetenschap, Projectmanagement, Informatieanalyse, Management, Functioneel ontwerp, Consulting/advies.