Wim van Stokkum

Wim van Stokkum is een expert van Computable voor de topics: BPM en Development.

Wim van Stokkum

Stuur bericht aan Wim

Functie:

Business Architect

Werkzaam bij

Everest

te 's-Hertogenbosch

Afdeling

Business Development

Bedrijfsgrootte

101-250 personen

Branche

Overheid/Non-profit

Geeft leiding aan

1 tot 10 personen

Wim van Stokkum
Wim van Stokkum staat synoniem voor kennistechnologie. Sinds het behalen van de titel Master of Science in 1994 is hij non-stop actief binnen het vakgebied als docent, ontwikkelaar van methodieken en tools, auditeur en schrijver van publicaties en boeken. In de dagelijkse praktijk werkt Wim als Senior Business Architect bij Everest en komt zijn specialisme tot uiting in advies, ondersteuning en begeleiding van organisaties bij de uitwerking van methodieken en organisatorische inrichting ten behoeve van regelbeheersingsprocessen. Deze processen hebben tot doel om complexe wet- en regelgeving transparant en traceerbaar door te vertalen naar beleidsregels, uitvoeringsregels en processen en systemen. Wim heeft in 15 jaar bij Everest omvangrijke projecten binnen de Rijksoverheid , de financiële sector en de industrie op zijn naam gezet.
Binnen het vakgebied kennistechnologie zijn de ontwikkeltechnieken gebaseerd op modelleren in plaats van programmeren. Ook voordat agile ontwikkeling breed gedragen werd, was deze aanpak binnen kennistechnologie de geijkte manier van werken. De kennis en ervaring die Wim met agile ontwikkeling heeft opgedaan, maakte hem de aangewezen co-auteur het boek Agile Service Development. In samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen heeft Wim de softe kant van agile ontwikkeling onderzocht en de uitkomsten gebundeld in handzame modellen om de communicatie en dus het slagen van een agile ontwikkeltraject te doen slagen.

  Vakkennis Wim van Stokkum
  Zeer deskundig
  Deskundig
  TopicsOverheid, Diensten, ICT-branche, Internet, BPM, Architectuur.Maatschappij, CRM, ECM, Management.
  Skills  XML, Windows PC, Visual Basic, UML, Excel, Delphi, C++, C#, C, Agile.Unix, SDM, SAP, RUP, RPG, Prince2, Perl, Javascript, Java, J2EE, iPhone/iPad, IAD.
  Sectoren  Training/opleiding, Software-ontwikkeling, Research/wetenschap, Informatieanalyse, Functioneel ontwerp, Consulting/advies.Technisch ontwerp, Projectmanagement, Marketing/promotie, Database-engineering, Commercie.